Uputi

0/0 koraka
  1. 400 g brašna, jedan suvi kvasac (ili pola svežeg kvasca koji se rastvori u pola šolje mlake vode (ne sme biti hladna niti vrela, spore iz kvasca neće moći da se razviju, a dodajte i ravnu kašičicu šećera). U brašno se dodaju i 2 kašike maslinovog ulja i kašićica soli.
  2. Sve promešati, i mesiti dok se ne dobije  testo bez grudvica, srednje tvrdo. Ostaviti ga da naraste do dva sata.
  3. Premesiti, ostaviti još pola sata, razvući testo pomoću oklagije, najviše do 5 mm u sredini, staviti u pleh koji je premazan maslinovim uljem.
  4. Testo premazati domaćim paradajz sokom ili paradajz pastom, staviti origano, potom malo slaninice ili pršutice, izrendati 300 g kačkavalja, potom staviti kolutove crnog luka, kolutove svežeg paradajza, jednu papriku isečenu na trakice.
  5. Peći u rerni na jačoj temperaturi 220 °C, 20 – ak minuta dok se testo ne odvoji od pleha po ivicama.