Mera: čaša od jogurta ili šolja
Uputi
0/0 koraka- 1/2 čaše maslinovog ulja, 300 g sira ili pavlake ili 100 g sira i 200 g kajmaka, ili šta imate u frižideru iskombinujte.
- 10 kašika kukuruznog (žutog ili crvenog) brašna i 5 kašika kukuruznog griza (palente) pomešati sa pola kesice praška za pecivo, dodati kašičicu soli. Sve pomešati i u to dodati 1 jaje. Ako treba razrediti sa malo kisele vode ili mleka.
- Sipajte napravljenu smesu u korpice od pek papira za mafine (ili u pleh koji je oblepljen pek papirom, tada je to ukusna projara)
- Možete sve posuti susamom ili semenkama bundeve.
- Ako volite, stavite mrvicu pancete na vrh korpice, sa jednim slajsom kornišona ili sveže paprike. U zavisnosti koje kukuruzno brašno ste koristili, koliko sira ste stavili, šta ste koristili od začina, projice će imati potpuno poseban ukus, svaki put.
- Peći na 200 °C dok ne porumeni i odvoji se od pleha, odnosno od korpice, 20-ak minuta.
Savet
Možete čistom čačkalicom probati da li je pečeno. Ako na čačkalici ne ostane testo, možete da isključite rernu. Proju prekrijte čistom krpom na 5 minuta da se malo odmori.
Join the discussion