Mera: čaša od jogurta ili šolja

Uputi

0/0 koraka
  1. 1/2 čaše maslinovog ulja, 300 g sira ili pavlake ili 100 g sira i 200 g kajmaka, ili šta imate u frižideru iskombinujte.
  2. 10 kašika kukuruznog (žutog ili crvenog) brašna i 5 kašika kukuruznog griza (palente) pomešati sa pola kesice praška za pecivo, dodati kašičicu soli. Sve pomešati i u to dodati 1 jaje. Ako treba razrediti sa malo kisele vode ili mleka.
  3. Sipajte napravljenu smesu u  korpice od pek papira za mafine (ili u pleh koji je oblepljen pek papirom, tada je to ukusna projara)
  4. Možete sve posuti susamom ili semenkama bundeve.
  5. Ako volite, stavite mrvicu pancete na vrh korpice, sa jednim slajsom kornišona ili sveže paprike. U zavisnosti koje kukuruzno brašno ste koristili, koliko sira ste stavili, šta ste koristili od začina, projice će imati potpuno poseban ukus, svaki put.
  6. Peći na 200 °C dok ne porumeni i odvoji se od pleha, odnosno od korpice, 20-ak minuta.

Savet

Možete čistom čačkalicom probati da li je pečeno. Ako na čačkalici ne ostane testo, možete da isključite rernu. Proju prekrijte čistom krpom na 5 minuta da se malo odmori.