Uputi

0/0 koraka
  1. Zamrznute filete oslića operite pod mlazom vode, ostavite oko pola sata da omekšaju ili ih tokom noći stavite u frižider da se polako otapaju, pa ih sutradan pripremite.
  2. U kesicu uspite malo običnog ili kukuruznog brašna, kašičicu soli i malo aleve paprike, oslić ubacite u kesu, zatvorite, dopro protresite.
  3. Pecite na masti ili na maslinovom ulju dok ne porumeni. Izvadite na papirnati ubrus, ocedite.
  4. Ako želite da izbegnete prženje, ribu pripremite u rerni, što je još jednostavnije. Posoljenu i pobiberenu ribu možete staviti na pek papir. Preliti je sa malo maslinovog ulja. Za dekoraciju dodajte šargarepu tanko isečenu na štapiće i crni luk, pecite 20 minuta na 220°C prekrivenu folijom. Skinite foliju i pecite jos desetak minuta, odnosno dok ne dobije boju.
  5. Servirati sa zelenom salatom, komadom prepečenog hleba, koji je premazan maslinovim uljem, belim lukom i origanom ili napraviti grčku salatu od paradajza, krastavca, crvenog luka.  Sve iseckati, posoliti, dodati po neku maslinu, krišku sira, malo origana i preliti maslinovim uljem.