Beskvasni hleb
Kupujte beskvasni hleb ili ga napravite sami, kod kuće, dva do tri puta nedeljno. Za pripremu vam je potrebno nekoliko minuta plus pečenje u rerni od 30-tak minuta.
Recept za beskvasni hleb (dobar protiv kandide) : 400 g integralnog brašna pomešanog sa malo heljdinog, ražanog, kukuruznog (prema vašem izboru) pomešati sa ravnom kašičicom sode bikarbone, pola kašičice soli, kašikom maslinovog ulja, čašom jogurta ili čašom kisele vode. Sve sastojke pomešati, ako je suviše tvrdo dodati malo vode, napravite mešenjem jufku, postavite je na ravan pleh obložen pek papirom. Nožem napravite krstić na vrhu jufke, pecite 30 minuta na 200 ° C, dok ne dobijete hrskavu zlatno braon koricu. Izvadite iz rerne, ostavite na rešetki da se ohladi. Najboljeg je ukusa ako je svež. Ako ga koristite nekoliko dana, možete ga i podgrejati ili prepeći.
Savet
Izbegavajte prženu hranu, hranu kuvajte, dinstajte na srednjoj temperaturi, pecite u rerni, jedite presne salate.
Izbegavajte prerađene sokove i hranu, a ako možete odlučite se za organski uzgojene namirnice.