Mi smo Little Hope

…Vaš mali podsetnik na ono što je važno u ishrani i odabiru namirnica, i praktični vodič za svakodnevnu pripremu obroka.

Ovde nema novotarija i ovo nisu naučne strane. Ovde ćete naći informacije koje se “podrazumevaju” toliko da smo na njih zaboravili. Sve ono što bi vaše mame, tetke i bake podelile sa vama, da su u prilici.

Zbog tempa života koji nam je nametnut, odsustva regulative i zbog zagađene prirodne sredine, danas morate biti mudri u odabiru namirnica i pripremi hrane. Naši recepti i mali saveti, mogu da pomognu dobijete inspiraciju i počnete da pripremate hranu kod kuće.

Bitno je OD KOGA nabavljate namirnice, (poreklo namirnica) i KAKO IH pripremate i kombinujete. Preporuka je jesti kvalitetnu hranu, a svesti na minimum sve što je prerađeno ili stiže u kutiji.

I napraviti balans. Kvalitet ispred kvantiteta. Unos minus potrošnja.

Predložićemo vam namirnice koje treba da imate u frižideru kako biste brzo spremili kvalitetan obrok, daćemo vam ideje za letnji i zimski jednostavni meni. Ovde ćete pronaći i opšte informacije o imunitetu, jednostavne recepte za  inspiraciju. Nadamo se de ćete sami smišljati svoje recepte i podeliti ih sa nama.

Najveći deo fotografija na sajtu napravljen je telefonima Samsung 5 i 7, tokom nekoliko godina, filteri nisu korišćeni. Na sajtu nema plaćenih oglasa. Ima samo doprinosa dragih ljudi na ovu temu.
U našoj prodavnici pronaći ćete nekoliko organskih proizvoda koje proizvodimo sami. Rod je nadmašio naše interne potrebe, višak smo odlučili da prodamo.

Little Peace, Little Rose i Little Hope posvećeni su našim mamama i bakama Miri, Ruži, Nadi.

Od njih smo sve ovo i naučili, sa željom da ovo pročitaju i neke buduće generacije i da ostane uspomena na njih.

Nismo profesionalni kuvari. Ne volimo preterano da provodimo vreme u kuhinji, živimo i radimo u gradu, u velikim sistemima koji melju ljude. Balans koji postižemo na poslu i kod kuće je naš najveći izazov.

Familija nam je raznolika dalmatinsko – šumadijsko – zlatiborska, pa smo iskoristili najbolje od svake kuhinje.
Najstariji član naše familije ima 95 godina. Znamo da se prababa Radmila nije hranila po današnjim shvatanjima zdrave ishrane, ali je sigurno provodila više vremena na svežem vazduhu, uz jednostavnije obroke i prirodniju hranu.