Uputi

0/0 koraka
  1. Dinstati malo isitnjenog crnog luka na maslinovom ulju, dodati so, biber, kurkumu nakon 3 minuta dodati šolju opranog u toploj vodi i procedjenog u cediljki pirinča, promešati, dodati 3 puta više vode nego što ste imali pirinča, pustiti da se dinsta 20 minuta, desetak minuta poklopljeno, nakon toga možete skinuti poklopac i nastaviti da dinstate.
  2. Ovako pripremljen – dinstani pirinač posuti sa komadićima belog sira ili rendanog kačkavalja, ili komadima mocarele, dekorisati svežim peršunom, svežim bosilkom i crvenim biberom.
  3. Servirati uz svežu salatu od krastavca ili paradajz. Možete dodati i komad pečenog mesa ili jaje. Jaje možete dodati pri kraju dinstanja pirinča, prethodno ga možete izmutiti.
  4. Umesto pirinča možete koristiti i proso, način pripreme je identičan, vreme dinstanja produžite na 30 minuta.