Uputi
0/0 koraka- Dinstati malo iseckanog crnog luka na maslinovom ulju, dodati dve šake svežeg očišćenog graška ili pola kesice zamrznutog graška, jednu sitno seckanu šargarepu, šaku kukuruza šećerca. Nakon 5 minuta dinstanja na srednjoj vatri dodati šolju opranog u cediljki pirinča, promešati, dodati 3 šolje vode, pustiti da se kuva 20 minuta (prvo poklopljeno, posle otklopite). Dodati so (pola kašičice), biber, kurkumu (kašičicu) ili kari.
- Servirati uz svežu salatu od krastavca ili paradajz isečen na kolutove i posoljen.
- Možete dodati i komad mesa ili jaje. Umesto pirinča možete koristiti i proso.
Savet
Ako želite dok dinstate luk možete ubaciti kozice, kolutiće zamrznutih kolutova lignje. Potom dodajte pirinač. Ostatak pripreme je isti. Plodovi mora vole šafran. Ako ste u prilici dodajte ga.


Comments are closed