Uputi

0/0 koraka
  1. Dinstati malo iseckanog crnog luka na maslinovom ulju, dodati dve šake svežeg očišćenog graška ili pola kesice zamrznutog graška, jednu sitno seckanu šargarepu, šaku kukuruza šećerca. Nakon 5 minuta dinstanja na srednjoj vatri dodati šolju opranog u cediljki pirinča, promešati, dodati 3 šolje vode, pustiti da se kuva 20 minuta (prvo poklopljeno, posle otklopite). Dodati so (pola kašičice), biber, kurkumu (kašičicu) ili kari.
  2. Servirati uz svežu salatu od krastavca ili paradajz isečen na kolutove i posoljen.
  3. Možete dodati i komad mesa ili jaje. Umesto pirinča možete koristiti i proso.

 

Savet

Ako želite dok dinstate luk možete ubaciti kozice, kolutiće zamrznutih kolutova lignje. Potom dodajte pirinač. Ostatak pripreme je isti. Plodovi mora vole šafran. Ako ste u prilici dodajte ga.