Uputi
0/0 koraka- Pakovanje šampinjona ili 500g šampinjona koje možete kupiti na pijaci (kupite zdrave, jedre) dobro operite pod mlazom vode kako biste uklonili sve tragove nečistoća i zemlje eventualno. Ja oljuštim gornji sloj šampinjona nožićem, ako mi se učini da nisu potpuno sveži, tada gornji deo potamni, te ga treba ukloniti. Uklonite peteljke tako da ostane samo kapica.
- Kapice položite u tiganj, posolite, pobiberite, stavite komadić putera u svaku kapicu, uključite ringlu na srednju temperaturu,. Nakon 20 – ak minuta šampinjoni su gotovi.
- Možete ih poslužiti sa rendanim kačkavaljem ili parmezanom i zelenom salatom.
Drugi način da brzo i lako spremite šampinjone je da ih nakon što ih operete, očistite, uklonite peteljku, stavite na pek papir u pleh, posolite, pobiberite, stavite komad putera, poprskate maslinovim uljem i zapečete u rerni prethodno zagrejanoj na 200 stepeni C, 15 do 20 minuta. Poslužite sa zelenom ili grčkom salatom.
Prijatno!
Comments are closed