500 g tankih kora (običnih, integralnih ili heljdinih, a kupite ih na pijaci ili u posluzi, ali potražite one sa kraćim rokom trajanja, jer su bez konzervansa) 500 g sira (sitan sir ili neki stariji -zlatarski, ili napravite neku kombinaciju od sira, pavlake i kajmaka ako nemate dovoljno jednog sastojka u frižideru), 1-3 jaja u zavisnosti koliko imate na raspolaganju, čaša i po kisele vode, ako treba soli. Slanoću smese probajte pre nego što dodate jaja.
Ako volite, možete dodati malo opranog zelja ili iseckanog poparenog spanaća ili blitve, tada dobijate pitu zeljanicu.
Ako ne smete jaja, izbacite ih.
Uputi
0/0 koraka- Staviti koru, preko nje malo poprskati maslinovim uljem, staviti drugu koru isto lagano poprskati uljem (kap ili dve) i na treću staviti fil. Tako dok se ne potroše kore.
- Kore možete da slažete u četvrtasti pleh prekriven pek papirom jednu pored druge, ili ako imate okrugli pleh (tepsiju) u krug.
- Za kraj, ostaviti malo fila, staviti malo kisele vode i time kore premazati. Možete posuti susamom. Peći na 220 °C, dok ne dobije lepu braonkasu boju i dok se ne napravi hrskava korica.
Uz dodatak salate ovo može biti i glavni obrok ili večera.
Savet
Dan započnite čašom mlake vode sa pola limuna. Kafu uzmite tek nakon što ste doručkovali. Tokom dana pijte vodu izmedju obroka ili neki biljni čaj, jer kad osetite žedj, navodno je već proces dehidratacije počeo.
Join the discussion