1. Pripremiti male papirnate korpice u koje ćete izlivati otopljenu čokoladu i pastu od badema
  2. 1 šolju (100g) sirovog badema staviti u pleh obložen pek papirom i peći u rerni zagrejanoj na 170°C deset minuta. Nakon toga izvaditi badem i ostaviti da se prohladi.
  3. 200g izlomljene čokolade za kuvanje istopiti na pari (manja šerpica se stavi iznad veće šerpe napunjene vodom koja vrije, te se na pari čokolada topi, a vi je lagano mešate), zajedno sa kašičicom kokosovog ulja.
  4. Tako otopljenu čokoladu kašičicom usuti u korpice – po jedna kašičica istopljene čokolade stavi se na dno korpice, a potom se one odlože u zamrzivač na desetak minuta, da se čokolada stvrdne.
  5. Prepečeni badem stavite u secko ili uzmite ručni blender i krenite u proces dobijanja paste od badema, (što jeste malo dosadan posao i ume da traje i dvadesetak minuta), tako što ćete biti uporni u mlevenju i mešanju, a u završnoj fazi ćete dodati smesi i malo vode (20 ml), dok pasta ne dobije lepu glatku strukturu i beličastu boju.
  6. Na vrh kašičice pastu stavite preko stvrdnute mase od čokolade, malo je pritisnite, a potom vratite u zamrzivač. Nakon pet minuta još jednu kašičicu istopljene čokolade stavite preko badem paste i ukrasite listićem sveže nane i komadićem jagode, pa opet vratite u zamrzivač na pet minuta.
  7. Čoko badem korpica je nakon toga gotova. Odlično ide uz šolju kafe ili hladan sok od zove.
  8. Ako nemate strpljenja za pastu od badema možete da ulijete 2 do tri kašičice otopljene čokolade u korpice, dodatke seckani badem, nekoliko suvih groždjica ili svežu jagodu i stavite na 10 min u zamrzivač. Nakon toga korpice možete držati u frižideru ili pojesti odmah. 🙂