Uputi
0/0 koraka- Izdinstati glavicu crnog luka na maslinovom ulju, dodati jednu veću, prethodno oljušćenu šargarepu iseckanu na kockice, nakon 5 minuta dodati 200 g pilećeg filea iseckanog na kockice ili jagnjetine ili junetine, dodati pola kašičice soli, prstohvat bibera, pola kašičice karija ili kurkume, prstohvat sušenog origana. Dinstati 10 ak minuta, dodati jednu tikvicu, oguljenu i iseckanu na kockice. Dinstati još 15 ak minuta. Dodati malo vode. Poklopiti. U medjuvremenu 250 g organskog kus kusa (može se kupiti u Univerexportu, DM-u) preliti sa jednom 1,5 šolje ključale slane vode. Ostaviti 5 minuta poklopljeno. Kus kus je pripremljen.
- Pripremljeno povrće i meso preliti preko kus kusa, dodati šaku iseckanog peršuna, nekoliko listova svežeg bosiljka, dodati malo feta sira i parmezana ili malo rendanog kačkavalja. Dodati nekoliko maslina i seckane čili papričice.
Kus kus me vezuje za Maroko, gde se veoma često priprema, ali uz obavezan dodatak kumina. Kumin je začin vrlo specifičnog ukusa, pa nije naveden u glavnom receptu. Ako volite, probajte!
Join the discussion