Idealna salata za letnje mesece. Može da predstavlja kompletan obrok, samostalno ili uz nekoliko dodataka.
Domaći paradajz prethodno opran detaljno, 3 komada, jedan veći o...
Skuvajte jedan veliki krompir ili dva manja. Nemojte ga raskuvati da se raspadne.
Šampinjone (vodite računa da su sveži i u roku trajanja), dobro ih operite, skinite sve n...
Dva veća plava patlidžana oprati, skinuti vrhove i očistiti donji deo od delova stabljike. Iseći na pola. Izdubiti unutrašjost širim nožem ili kašikom a zatim nožem napraviti...
Krompir oljuštite nožićem za nož, operite ga, isecite na deblje kolutove, 1 do 2 cm.
Oljuštite jednu veću šargarepu, isecite je na kolutove, potom ih zajedno kratko kuvajt...
Kupite pola kile svežih ili zaledjenih očišćenih girica.
Stavite ih na pleh obložen pek papirom, posolite, prelijte maslinovim uljem, i ubacite u prethodno zagrejanu pećni...
Dinstati malo iseckanog mladog crnog luka na maslinovom ulju, dodati dve šake svežeg očišćenog graška ili pola kesice zamrznutog graška, šolju kukuruza šećerca (zamrznutog il...
Dinstati malo isitnjenog crnog luka na maslinovom ulju, dodati jednu oljuščenu i na kockice isečenu tikvicu. Nakon 3 minuta dinstanja dodati šolju opranog u cediljki prosa, p...
Iseckati sitno mladi crni luk sa percima. Tikvice očistiti (oprati pod mlazom vode, skinuti koru nožičem za ljušćenje povrća), iseckati na kockice, očistiti jednu malu šargar...