Loading posts...

Francuska supa od luka

Sastojci 4 srednje glavice crnog (žutog) luka 60 g putera 1 kašika maslinovog ulja Govedji bujon (govedja bistra supa ili supa od govedje  kocke) 500-700 ml Pola šolje...

Potaži razni

Potaž od povrća može da bude i kompletan letnji obrok – ručak ili večera, ako se upotpuni sa pavlakom i hlebnim krutonima, odnosno prepečenim kriškama hleba, isečenim na kockice. ...

Brusketi

Hleb iseći na kriške, staviti na pek papir u pleh, u rernu na 180°C. Nakon 10 do 15 minuta kada se hleb prepeče, izvaditi pleh napolje. Očistiti čen belog luka, njime prem...

The sendvičić

Beskvasni integralni hleb bez premaza sa čvarcima, kačkavaljem, belim sirom i paradajzom, sve posuto peršunom.  

Meso sa prilogom

400 do 600g svinjskih šnicli bez kostiju ili isto toliko pilećeg filea (svinjetinu istucite tučkom, piletinu ne morate), stavite u tiganj na malo maslinovog ulja, posolite, p...

Klasik sendvičić

Ovaj sendvič može biti kompletan obrok, ručak ili večera. Na tanki komad integralnog hleba staviti tanko parče pečenice i listić kačkavalja, isečenu ljutu papričicu, jednu...