Uputi

0/0 koraka
  1. 500g spanaća oprati dobro u 3 vode, potom skuvati u slanoj vodi, ocediti, iseckati.
  2. 200g bukovača iseckati ili usitniti brzo u secku.
  3. 100g kačkavalja izrendati ili usitniti brzo u secku.
  4. Sve pomešati u dubljoj posudi, dodati 100g prezli, pola kašičice himalajske soli, malo bibera, origana ili šta već želite od suvih začina. Potom dodajte jedno jaje i parmezan. Dobro promešajte. Ako je masa suviše retka dodajte još prezli, ako je suviše tvrda dodajte još jedno jaje.
  5. Oblikujte ćufte, stavite ih u pleh obložen pek papirom, pritisnite ih malo viljuskom. Poprskajte svaku ćuftu sa nekoliko kapi maslinovog ulja
  6. U rernu zagrejanu na 200C stavite ćufte da se peku 30 minuta, dok prezle na ćuftama ne dobiju braonkastu boju.
  7. Služite uz salatu, pavlaku ili humus