Šta je potrebno imati u kuhinji za bržu pripremu hrane?

NAOŠTREN NOŽ – Keramički na primer, ali onaj kod kog je telo noža od keramike, ne samo keramički premaz preko metalnog tela, jer se ti noževi mnogo brže habaju i tupe.

U ponudi postoji čitava lepeza profi noževa, ali vi koristite ono što vam najbolje leži u ruci i šta vam odgovara. Neophodni su vam zapravo oštri noževi, jedan ili dva malo veća I jedan manji za čišćenje povrća ili voća.

Nož za krompir, tj. ljušćenje povrća

Nožić za dubljenje tikvica, koji će vam skratiti vreme pripreme hrane, mada vam može poslužiti i mala kašičica u tu svrhu

Rendalica od nerđajućeg materijala.

Sito, tj. rešetkasta posuda za ceđenje testenine, povrća.

Presa za beli luk (kad vam treba luk brzo, ali ne u komadu)

Šerpe (najmanje 3 dimenzije) od nerđajućeg čelika (inox), i tiganj IZBEGAVAJTE TEFLON, nije zdrav, potencijalno kancerogen materijal. Keramički su odlični, ali su dosta krhki. Inox je i dalje najbolja opcija, i najdugotrajnija.

Plehovi više vrsta - vatrostalna posuda ili posuda za pečenje od keramike, pleh za mafine, projice.

Papirnate masne korpice za pečenje projica i mafina

Vagica za merenje je opciona, možete koristiti kao meru i šolju od 200ml

Secko ili ručni blender dosta olakšavaju posao.

Daske za sečenje, nekoliko dimenzija (plastična se lakše pere i održava, ja volim drvene, ali moraju se češće menjati).