Loading posts...

Francuska supa od luka

Sastojci 4 srednje glavice crnog (žutog) luka 60 g putera 1 kašika maslinovog ulja Govedji bujon (govedja bistra supa ili supa od govedje  kocke) 500-700 ml Pola šolje...

Punjene tikvice

Tikvice oprati (jedna tikvica po osobi, 80g mesa po osobi), okrugle izdubiti, ne morate ih guliti, a duguljaste prvo oguliti nožićem za povrće, potom izdubiti kašičicom za ti...

Bukovače pohovane

300 do 500g bukovača oprati, iseći na što pravilnije ploške, da bi se ravnomernije ispržile. U dubokom tanjiru umutite 2 jaja, posolite, pobiberite, umutite brašno potom, ...

Brokoli zapečen u rerni

Brokoli operite, ako ima deblji vrat ogulite ga, iseckajte na komadiće, ubacite u ključalu posoljenu vodu, nakon 5 minuta dodajte cvetove brokolija, kuvajte još minut, proced...

Grčka salata

Idealna salata za letnje mesece. Može da predstavlja kompletan obrok, samostalno ili uz nekoliko dodataka. Domaći paradajz prethodno opran detaljno, 3 komada, jedan veći o...

Musaka od krompira

Krompir (5) oprati, oljuštiti, iseći na kolutove. Staviti u plastičnu posudu sa vodom, da ne bi oksidirao. 300 -500 g mlevenog mešanog junećeg i svinjskog mesa dinstati na...