1.Tagliatele (od durum testenine) kuvati u dobro posoljenoj kipućoj vodi 6 do 8 minuta, ocediti u cediljki i preliti mlakom vodom ili jednostavno direktno izvaditi iz kipuće vo...
Tikvice oprati (2 veće duguljaste ili 3 manje duguljaste), oljuštiti, iseći vertikalno na ploške debljine 4mm, posoliti staviti u cediljku da se ocede (ispod cediljke stavite...
200 g sirovih leblebija isprati i ostaviti u vodi da prenoće.
Ocediti leblebije, staviti ih u duboku šerpu, preliti hladnom vodom i kuvati na umerenoj temperaturi oko 60 m...
Dinstati malo iseckanog mladog crnog luka na maslinovom ulju, dodati dve šake svežeg očišćenog graška ili pola kesice zamrznutog graška, šolju kukuruza šećerca (zamrznutog il...
Dinstati malo isitnjenog crnog luka na maslinovom ulju, dodati jednu oljuščenu i na kockice isečenu tikvicu. Nakon 3 minuta dinstanja dodati šolju opranog u cediljki prosa, p...
Dinstati malo isitnjenog crnog luka na maslinovom ulju, dodati so, biber, kurkumu nakon 3 minuta dodati šolju opranog u toploj vodi i procedjenog u cediljki pirinča, promešat...
Iseckati sitno mladi crni luk sa percima. Tikvice očistiti (oprati pod mlazom vode, skinuti koru nožičem za ljušćenje povrća), iseckati na kockice, očistiti jednu malu šargar...
Sitno iseckajte crni luk ili mladi crni luk sa sve percima.
Dodajte 300 g mešanog (juneće i svinjsko) mlevenog mesa, 200 g prezli, pola kašičice soli, malo bibera,...
U tiganj u kom ste zagrejali malo masti, putera ili maslinovog ulja, na srednjoj temperaturi, ubacite jaja, dobro posolite, dodajte malo kurkume i bibera, malo origana. Nakon...