Skuvajte jedan veliki krompir ili dva manja. Nemojte ga raskuvati da se raspadne.
Šampinjone (vodite računa da su sveži i u roku trajanja), dobro ih operite, skinite sve n...
Dva veća plava patlidžana oprati, skinuti vrhove i očistiti donji deo od delova stabljike. Iseći na pola. Izdubiti unutrašjost širim nožem ili kašikom a zatim nožem napraviti...
Krompir oljuštite nožićem za nož, operite ga, isecite na deblje kolutove, 1 do 2 cm.
Oljuštite jednu veću šargarepu, isecite je na kolutove, potom ih zajedno kratko kuvajt...
Kupite pola kile svežih ili zaledjenih očišćenih girica.
Stavite ih na pleh obložen pek papirom, posolite, prelijte maslinovim uljem, i ubacite u prethodno zagrejanu pećni...
Pileći file iseći na tanke šnite, dinstati na malo maslinovog ulja po nekoliko minuta sa obe strane, iseckati potom glavicu crnog luka, dodati kašičicu origana, malo kurkume,...
400 do 600g svinjskih šnicli bez kostiju ili isto toliko pilećeg filea (svinjetinu istucite tučkom, piletinu ne morate), stavite u tiganj na malo maslinovog ulja, posolite, p...
Izdinstati glavicu crnog luka na maslinovom ulju, dodati kolutiće lignjica ili kozice (zamrznute), poklopite i dinstajte 5 minuta dodati potom šolju pirinča, pola kašičice so...
Zamrznute filete oslića operite pod mlazom vode, ostavite oko pola sata da omekšaju ili ih tokom noći stavite u frižider da se polako otapaju, pa ih sutradan pripremite.
U...
Dinstati malo iseckanog crnog luka na maslinovom ulju, dodati dve šake svežeg očišćenog graška ili pola kesice zamrznutog graška, jednu sitno seckanu šargarepu, šaku kukuruza...
500g prokulica operite u 3 vode, uklonite spoljne listove ako su oštećeni, skinite peteljku nožem ako je izražena.
U pek papirom obložen pleh stavite prokulice, posolite, ...