Uputi
0/0 koraka- Tikvice oprati (jedna tikvica po osobi, 80g mesa po osobi), okrugle izdubiti, ne morate ih guliti, a duguljaste prvo oguliti nožićem za povrće, potom izdubiti kašičicom za tikvice.
- Nakon što ste izdubili tikvice, stavite 300g mlevenog mešanog mesa da se dinsta na malo maslinovog ulja i iseckanog crnog luka i pola kašičice soli, dodajte origano, biber. Količine po želji. Ako imate dovoljno mesa staviti manje luka, ako nemate povećajte količine luka, a potom i pirinča.
- Nakon desetak minuta dinstanja mesu dodajte opran i ocedjen pirinač, dovoljna je jedna šolja ali zavisi od toga koliko mesa ste pre toga pripremili i koliko imate tikvica. Skinite sa vatre. Punite tikvice kašikom, zatvorite komadićem paradajza ili parčetom oguljenog krompira.
- Ako vam je preostalo mesa, možete izdubiti papriku ili krompir i takodje napuniti.
- U dublju šerpu staviti kašiku brašna, nekoliko kašika ulja. U ovu hladnu zapršku dodajte šolju vode, kašičicu aleve paprike, kašičicu soli, pobiberite. Poredjajte tikvice, po mogućstvu uspravno one okrugle, a one duguljaste slobodno spustite ako ste ih zatvorili komadićima paradajza ili krompira. Poklopite. Kuvajte na srednjoj temperature trideset do četrdeset minuta.
- Poslužite uz pavlaku ili kiselo mleko.
Savet
Meso tikvice koje ste izdubili odmah staviti da se kuva sa malo krompira u slanoj vod. Iscedite, prelijete sa maslinovim uljem i peršunom, i tako dobijate odličan prilog uz meso ili sir ili jaja.
Comments are closed