Uputi

0/0 koraka
  1. Krompir (5) oprati, oljuštiti, iseći na kolutove. Staviti u plastičnu posudu sa vodom, da ne bi oksidirao.
  2. 300 -500 g mlevenog mešanog junećeg i svinjskog mesa dinstati na malo maslinovog ulja i sitno seckanog crnog luka, dok meso ne dobije braonkastu boju. Dodati so, biber, origano, kašičicu kurkume. Skinuti sa vatre. U vatrostalnu posudu ili običan manji pleh slagati red krompira, red mlevenog mesa dok ne utrosimo smesu.
  3. Pripremiti 5dl mleka, 3 umućena jaja. Jaja i mleko pomešati, dodati kašičicu soli, narendati  malo muškatnog oraščića.
  4. Mleko sa jajima preliti preko krompira i mesa, tako da ga potpuno prekrije. Peći na 250°C dobrih 1.5 sat, prvo pokriveno folijom sat vremena, a zatim pustiti da se krompir zapeče.
  5. Kod serviranja posuti parmezanom.
  6. Služiti uz svežu salatu po izboru.