Ingredients

ZA NEPEČENU KORU: 250g mlevenog keksa, 80g istopljenog maslaca, 4 kašike soka od pomorandže

ZA BELI FIL: 300g ella sira ili neslanog feta sira, 200g šećera u prahu, 500ml slatke pavlake

ZA VOĆNI PRELIV: 200g šećera u prahu, 400g malina, 50ml vode. U mojoj varijanti recepta nema želatina

 

Uputi

0/0 koraka
  1. Kuvajte voće sa vodom i šećerom desetak minuta. Ako koristite želatin ostavite ga da nabubri u vodi desetak minuta pa ga dodajte u voće kada ga skinete sa vatre, ne treba da vrije. Ostavite voće da se ohladi.
  2. Istopite maslac i pomešajte sa mlevenim keksom i sokom. Smesu rasporedite i dlanom utisnite u okrugli kalup (prečnika 26-28 cm).
  3. Slatku pavlaku umutite mikserom. Dodajte sir, dodajte šećer u prahu, mutite opet mikserom, ali na maloj brzini Beli fil nanesite u kalup preko keksa, pažljvo pritiskajući, naročito ivice.
  4. Ohladjeni voćni fil rasporedite polako preko belog fila.
  5. Čiz kejk treba držati u frižideru 6 do 8 sati najmanje pre služenja.
  6. Odvojite kolač od kalupa i servirajte.