- Pripremiti male papirnate korpice u koje ćete izlivati otopljenu čokoladu i pastu od badema
- 1 šolju (100g) sirovog badema staviti u pleh obložen pek papirom i peći u rerni zagrejanoj na 170°C deset minuta. Nakon toga izvaditi badem i ostaviti da se prohladi.
- 200g izlomljene čokolade za kuvanje istopiti na pari (manja šerpica se stavi iznad veće šerpe napunjene vodom koja vrije, te se na pari čokolada topi, a vi je lagano mešate), zajedno sa kašičicom kokosovog ulja.
- Tako otopljenu čokoladu kašičicom usuti u korpice – po jedna kašičica istopljene čokolade stavi se na dno korpice, a potom se one odlože u zamrzivač na desetak minuta, da se čokolada stvrdne.
- Prepečeni badem stavite u secko ili uzmite ručni blender i krenite u proces dobijanja paste od badema, (što jeste malo dosadan posao i ume da traje i dvadesetak minuta), tako što ćete biti uporni u mlevenju i mešanju, a u završnoj fazi ćete dodati smesi i malo vode (20 ml), dok pasta ne dobije lepu glatku strukturu i beličastu boju.
- Na vrh kašičice pastu stavite preko stvrdnute mase od čokolade, malo je pritisnite, a potom vratite u zamrzivač. Nakon pet minuta još jednu kašičicu istopljene čokolade stavite preko badem paste i ukrasite listićem sveže nane i komadićem jagode, pa opet vratite u zamrzivač na pet minuta.
- Čoko badem korpica je nakon toga gotova. Odlično ide uz šolju kafe ili hladan sok od zove.
- Ako nemate strpljenja za pastu od badema možete da ulijete 2 do tri kašičice otopljene čokolade u korpice, dodatke seckani badem, nekoliko suvih groždjica ili svežu jagodu i stavite na 10 min u zamrzivač. Nakon toga korpice možete držati u frižideru ili pojesti odmah. 🙂
Join the discussion