Potaž od povrća može da bude i kompletan letnji obrok – ručak ili večera, ako se upotpuni sa pavlakom i hlebnim krutonima, odnosno prepečenim kriškama hleba, isečenim na kockice.

 

Uputi

0/0 koraka
  1. U veću posudu – lonac lagano prodinstati luk, šargarepu iseckanu na krupnije kolutove, kropmpir isečen na četvrtinu, komade bundeve. Količine po želji. Recimo jedan veći crni luk, nekoliko većih šargarepa, 3 krompira, 1 poveći komad bundeve.U drugoj kombinaciji to može biti samo krompir i praziluk.U trećoj luk, brokoli, krompir, tikvice, malo spanaća. Po vašem izboru.
  2.  Nakon 10 ak minuta dinstanja, povrće preliti sa pola litre vode,  dodati ravnu kašičicu soli, malo bibera u zrnu. Nakon dvadeset minuta povrće je skuvano. Uz pomoć štapnog miksera izmiksirati povrće sa vodom u kojoj se kuvalo.
  3. Servirati toplo sa malo pavlake i sveže seckanog peršuna, pospite semenkama bundeve ili suncokreta.
  4. Prepečen hleb možete da iseckate na kockice i dobijete domaće krutone, koji će potaž učiniti zasitnim i kompletnim obrokom.