Umutite 4 jaja, dobro posolite, pobiberite, pooriganite,ulijte jaja u papirnate korpice za pečenje u rerni (do pola korpice), dodajte malo sitno seckanih pera mladog crnog lu...
500 g tankih kora (običnih, integralnih ili heljdinih, a kupite ih na pijaci ili u posluzi, ali potražite one sa kraćim rokom trajanja, jer su bez konzervansa) 500 g sira (sitan si...
Mera: čaša od jogurta ili šolja
1/2 čaše maslinovog ulja, 300 g sira ili pavlake ili 100 g sira i 200 g kajmaka, ili šta imate u frižideru iskombinujte.
10 kašika kukur...
Tri šolje vode usuti u dublju šerpu, da provri, dodati pola kašičice himalajske soli. Kada provri skloniti sa vatre, dodati jednu šolju kukuruzne krupice (griz, palenta) – na...
250g sirovih leblebija potopiti u vodu da odstoji preko noći.
Procediti, staviti u svežu vodu da provri, potom smanjiti vatru, kuvati jedan sat. Procediti, sačuvati vodu.
...
Nabaviti tanke kore za pite i gibanice, pakovanje od 500g.
Slagati po četiri tanke kore, tako da se prva namaže maslinovim ili hladno cedjenim suncokretovim uljem, a ostal...
300 g integralnog brašna pomešanog sa malo heljdinog, ražanog, kukuruznog (prema vašem izboru) pomešati sa ravnom kašičicom sode bikarbone, pola kašičice soli, kašikom maslin...
Merica je šolja
Stvite u blender ili secko ¾ šolje bundevinog semena – golice (domaće), ½ šolje semenki lana, ½ šolje susama, ½ šolje semenki suncokreta.Mogu se dodati i r...