Uputi

0/0 koraka
  1. Pomešati u većoj tegli ili keramičkoj posudi sa poklopcem (da bi mogao da stoji neko vreme) Corn flakes – kukuruzne pahuljice 30%, (obavezno birajte domaće pahuljice, preporučujemo Mitrosremove), zatim ovsene ili ječmene pahuljice i pšenične mekinje (40%) sa malo semenki suncokreta,  bundeve, svežih oraha (20%) i malo mlevenog lanenog semena. Vodite računa o poreklu namirnica. Birajte domaće ili iz zemalja iz regiona.
  2. Dodajte suvo groždje, po neku suvu šljivu bez koštice ili suvu kajsiju (10%).
  3. Musli preliti mlekom ili cedjenim sokom od pomorandže ili grčkim jogurtom i medom i možete dodati malo sveže ili zamrznute maline ili bilo koje sezonsko voće (breskva, kajsija, borovnica, aronija).

Sve ovo se može kupiti zapakovano u kutiji u posluzi, ali u ovom slučaju kontrolišete svežinu, količinu i poreklo sastojaka koje ste koristili za musli i znate šta jedete.