Uputi

0/0 koraka
  1. Nabaviti tanke kore za pite i gibanice, pakovanje od 500g.
  2. Slagati po četiri tanke kore, tako da se prva namaže maslinovim ili hladno cedjenim suncokretovim uljem, a ostale tri se namažu filom.
  3. Fil se pravi tako što se pomeša 500 g sira (sitnog za pite ili bilo koji koji imate, a možete ga usitniti viljuškom), sa čašom jogurta. Probajte smesu pre nego što dodate 3 jaja i  pola kesice praška za pecivo. Ako je potrebno dodajte sol.
  4. Nakon što namažete fil smotajte kore, a potom ih ostavite malo u frižideru – desetak minuta do pola sata.
  5. Secite zamotane kore na kolutove, poredjajte u pleh obložen pek papirom, a ostatkom fila punite krugove, pa zatim stavite malo susama.
  6. Pecite na 200°C, dok ne porumeni, oko 20-ak minuta.