Merica je šolja

Uputi

0/0 koraka
  1. Stvite u blender ili secko ¾ šolje bundevinog semena – golice (domaće), ½ šolje semenki lana, ½ šolje susama, ½ šolje semenki suncokreta.Mogu se dodati i razne pahuljice (ovsene, ječmene). Sve samleti u blenderu.
  2. Dodati 1.5 šolje brašna sa kašičicom praška za pecivo, ¾ šolje maslinovog ili suncokretovog hladno cedjenog ulja, 1 šolja vode, 1 kašičia soli.
  3. Dobro izmesiti varjačom. Rastanjiti izmedju dva pek papira malom oklagijom, podići gornji papir i iseći na trakice i radvojiti ih.
  4. Peći oko 20 minuta na 180 °C dok ne porumene. Pazite da ne zagore, testo je veoma tanko i delikatno. Predlog za užinu ili laganu večeru uz jogurt ili kiselo mleko.