Uputi
0/0 koraka- 250g sirovih leblebija potopiti u vodu da odstoji preko noći.
- Procediti, staviti u svežu vodu da provri, potom smanjiti vatru, kuvati jedan sat. Procediti, sačuvati vodu.
- U kuvane leblebije dodati 80ml tahinija (pasta od susama, ima da se kupi u supermarketima ili prodavnicama zdrave hrane). Ako vam je nezgodno da odmerite količinu, uzmite 2 pune kašike ove paste. Umešajte potom maslinovo ulje 2 kašike, polovinu limuna iscedite, kašičicu soli dodajte, pola kašičice bibera, čen belog luka, 50 ml tečnosti u kojoj su se kuvale leblebije, odnosno onoliko koliko vam je dovoljno da pokrenete secka, tj blender.
To je osnovni ukus. Ako vam smeta beli luk izbacite ga. Ako želite neki dodatni ukus možete u smesu dodati malo čilija ili aleve paprike (crveni humus) ili peršun i bosiljak za zeleni humus.
Divan namaz za hleb ili dodatak obroku.
Join the discussion