Uputi

0/0 koraka
  1. Dva veća plava patlidžana oprati, skinuti vrhove i očistiti donji deo od delova stabljike. Iseći na pola. Izdubiti unutrašjost širim nožem ili kašikom a zatim nožem napraviti rezove, posoliti. Sredinu koju smo izvadili iseckati na kockice. Iseckati dodatno crni luk.
  2. Dinstati luk, dodati iseckan patlidžan, posoliti, pobiberiti, pooriganiti. Ako je suviše suvo, dodati malo vode, ili sok od paradajza – 100ml.  Nakon 15 minuta skinuti sa vatre. U izdubljene patlidžane staviti malo maslinovog ulja, staviti dinstani deo, dodati komadiće feta sira, a ako volite i sitno iseckanu slaninicu. Staviti iseckan svež paradajz, posuti još malo origanom, biberom, parmezanom. Pećnicu zagrejati na 220°C, peći 20 do 30 minuta, dok se sir u potpunosti ne otopi. Služiti sa svežim bosiljkom i salatom po izboru i prepečenim hlebom.
  3. Opciono iseckani paradajz možete dodati tek nakon što patlidžan izvadite iz rerne.

 

Patlidžan možete i drugačije pripremiti, tako što ćete ga iseći na kolutove, posoliti, poprskati sa maslinovim uljem, dodati sir, kačkavalj, paradajz, pa sve zapeći u rerni.