Uputi

0/0 koraka
  1. Tri šolje vode usuti u dublju šerpu, da provri, dodati pola kašičice himalajske soli. Kada provri skloniti sa vatre, dodati jednu šolju kukuruzne krupice (griz, palenta) – na primer Mitrosrem ili bilo koja italijanska, zatim lagano mešajte da se ne naprave grumuljice, potom vratite na ringlu podešenu na srednju temperaturu,promešajte a zatim 2 minuta kuvajte i obavezno poklopite da vas ne bi opekla palenta koja klokoće.
  2. Servirajte toplo sa belim sirom ili kajmakom ili pavlakom ili jogurtom.
  3. Neko voli da doda ljutu papričicu ili seckani mladi crni luk, neko voli samo da prelije sa mlekom.

Vikendom, kačamak ili palenta može biti idealan doručak. Iskoristite preostali sir ili pavlaku iz frižidera, koju bi inače možda bacili.

 

Savet

Dan započnite čašom mlake vode sa pola limuna. Kafu uzmite tek nakon što ste doručkovali. Tokom dana pijte vodu izmedju obroka ili neki biljni čaj, jer kad osetite žedj, navodno je proces dehidratacije već počeo.