Fritatu ili jaja sa povrćem i sirom možete spremiti u tiganju ili u rerni. Možete iskoristiti sve što vam je od povrća preostalo u frižideru, kao i ostatke pavlake ili tvrdog sira.
Uputi
0/0 koraka- Na srednjoj temperaturi izdinstajte malo mladog crnog luka ili običnog crnog luka na maslinovom ulju, potom ubacite iseckani spanać, neka se popari nekoliko minuta.
- 4 do 6 jaja izmutite, dodajte soli, bibera, origana, dodajte izmrvljeni beli sir izmedju 100 i 200 g, sveže seckano povrće, na primer papriku, ili nekoliko cvetova brokolija, na kockice iseckanu malu tikvicu. Potom dodajte dinstani luk i spanać. (U jaja možete dodati i svež seckani luk i sitno seckani svež spanać, dobro opran prethodno).
- Sve stavite u uljem podmazanu vatrostalnu posudu ili u mali okrugli pleh.
- Pecite na 200 °C oko 20 minuta, dok ne dobije lepu boju.
- Servirajte uz kiselo mleko ili svežu salatu.
Join the discussion