Fritatu ili jaja sa povrćem i sirom možete spremiti u tiganju ili u rerni. Možete iskoristiti sve što vam je od povrća preostalo u frižideru, kao i ostatke pavlake ili tvrdog sira.

 

Uputi

0/0 koraka
  1. Na srednjoj temperaturi izdinstajte malo mladog crnog luka ili običnog crnog luka na maslinovom ulju, potom ubacite iseckani spanać, neka se popari nekoliko minuta.
  2. 4 do 6 jaja izmutite, dodajte soli, bibera, origana, dodajte izmrvljeni beli sir izmedju 100 i 200 g, sveže seckano povrće, na primer papriku, ili nekoliko cvetova brokolija, na kockice iseckanu malu tikvicu. Potom dodajte dinstani luk i spanać. (U jaja možete dodati i svež seckani luk i sitno seckani svež spanać, dobro opran prethodno).
  3. Sve stavite u uljem podmazanu vatrostalnu posudu ili u mali okrugli pleh.
  4. Pecite na 200 °C oko 20 minuta, dok ne dobije lepu boju.
  5. Servirajte uz kiselo mleko ili svežu salatu.