Uputi

0/0 koraka
  1. Sitno iseckajte crni luk ili mladi crni luk sa sve percima.

  2. Dodajte 300 g mešanog (juneće i svinjsko) mlevenog mesa, 200 g prezli, pola kašičice soli, malo bibera, origana, jedno jaje.

  3. Od smese praviti kuglice koje možete malo spljeskati rukom da bi se lakše ispekle. Možete ih pržiti u maslinovom ulju po nekoliko minuta sa obe strane, ili staviti u pleh na pek papir, u rernu na 220 °C.
  4. Poslužite ih uz salatu, kuvani kukuruz ili krompir pire ili paradajz sos.

 

Savet

Paradajz sos se pravi tako što se u malu šerpicu doda maslinovo ulje, kašika brašna, doda paradajz sok – 550 ml, malo soli, bibera, origana, vode, nakon desetak minuta sosj je gotov. Sos se može poslužiti i kao prilog kuvanom mesu, kuvanim krompirima, kuvanoj šargarepi.