Uputi
0/0 korakaSitno iseckajte crni luk ili mladi crni luk sa sve percima.
Dodajte 300 g mešanog (juneće i svinjsko) mlevenog mesa, 200 g prezli, pola kašičice soli, malo bibera, origana, jedno jaje.
- Od smese praviti kuglice koje možete malo spljeskati rukom da bi se lakše ispekle. Možete ih pržiti u maslinovom ulju po nekoliko minuta sa obe strane, ili staviti u pleh na pek papir, u rernu na 220 °C.
- Poslužite ih uz salatu, kuvani kukuruz ili krompir pire ili paradajz sos.
Savet
Paradajz sos se pravi tako što se u malu šerpicu doda maslinovo ulje, kašika brašna, doda paradajz sok – 550 ml, malo soli, bibera, origana, vode, nakon desetak minuta sosj je gotov. Sos se može poslužiti i kao prilog kuvanom mesu, kuvanim krompirima, kuvanoj šargarepi.
Join the discussion